13 nereikalingų Jūsų gyvenime dalykų



Опубликовал: Ajjana, 17-11-2013, 21:11, Психология 3-его тысячелетия / литовский, 7 849


saves-islaisvinimasIšlaisvinę savo gyvenimą nuo 13 nereikalingų dalykų, Jūs pajusite jėgų antplūdį ir pasitenkinimą.
Ne tiesiog paskaitykite… Išbandykite!

1. Išsilaisvinkite nuo būtinybės visada įrodinėti savo teisumą.
Tarp mūsų yra tiek daug tų, kurie net gresiant nuostabių santykių nutrūkimui, skaudindami ir sukeldami stresą, negali susitaikyti ir priimti kitą požiūrio tašką. Tai to neverta. Santykiai brangesni už požiūrius.

2. Nustokite viską kontroliuoti.
Būkite pasiryžę atsisakyti nuo būtinybės kontroliuoti viską, kas tik su jumis vyksta: situacijas, įvykius, žmones ir t.t. Ar tai būtų artimi, giminės, kolegos, ar nepažįstami žmonės gatvėje — tiesiog leiskite jiems būti tokiais, kokie jie yra.

3. Nustokite perkėlinėti kaltę.
Išsilaisvinkite nuo poreikio kaltinti kitus už tai, ką jūs turite ar ko neturite, už tai, ką jūs jaučiate ar ko nejaučiate. Nustokite švaistyti savo jėgas ir priskirkite sau visišką atsakomybę už savo gyvenimą.

4. Sustabdykite negatyvų pokalbį su pačiais savimi.
Tiek daug žmonių daro žalą patys sau, vien todėl, jog leidžia negatyvioms mintims ir emocijoms valdyti jų gyvenimą. Nepasitikėkite visais iš eilės savo proto samprotavimais ir jo logika. Jūs geresni ir galite daug daugiau nei apie save manote.

5. Nustokite skųstis.
Išsilaisvinkite nuo pastovaus poreikio skųstis daugeliu dalykų: žmonėmis, situacijomis, įvykiais, kurie daro jus nelaimingais, liūdnais ar prislėgtais. Niekas negali padaryti jus nelaimingais, jokia situacija negali jūsų nuliūdinti. Ne situacija sukelia jums vienokius ar kitokius jausmus.

6. Atsisakykite kritikos.
Nustokite kritikuoti žmones, tuos kurie skiriasi nuo jūsų, ir reiškinius, kurie neatitinka jūsų lūkesčių. Visi žmonės skirtingi.

7. Išsivaduokite nuo poreikio daryti įspūdį kitiems.
Nustokite apsimetinėti ir būkite tuo, kas jūs išties esate. Nusiimkite kaukę, priimkite ir pamilkite savo tikrąjį Aš.

8. Nustokite priešintis permainoms.
Permainos – tai normalu, jos būtinos, kad galima būtų judėti iš taško A į tašką B. Permainos leidžia gerinti tiek mūsų, tiek aplinkinių gyvenimus.

9. Nustokite klijuoti etiketes.
Nustokite klijuoti etiketes žmonėms ir įvykiams, kurių nepažįstate ar tiesiog nesuprantate. Palaipsniui atverkite sąmonę naujiems dalykams.

10. Paleiskite praeitį.
Žinia, kad sunku. Ypač kai praeitis patinka labiau nei dabartis, o ateitis kiek baugina. Bet mums tiesiog būtina suvokti tą faktą, kad dabartis — tai viskas, ką mes turime.

11. Išsivaduokite nuo baimių.
Baimė – tai viso labo iliuzija, jos nėra, jūs ją sukūrėte savo vaizduotėje.Visa tai tėra jūsų proto žaismas. Pakeiskite savo vidinį požiūrį ir išorė susidėlios į savo vietas.

12. Nustokite teisintis
Demaskuokite pasiteisinimus ir išleiskite juos į pensiją. Dažniausiai mes ribojame save dėl galybės pasiteisinimų.

13. Nustokite gyventi pagal kitų lūkesčius.
Pernelyg daug žmonių gyvena gyvenimus, kurie jiems nepriklauso. Jie gyvena stengdamiesi atitikti, įvykdyti tai, ko iš jų tikisi jų tėvai, draugai, mokytojai, valstybė ar visuomenė. Jie ignoruoja savo vidaus balsą, savo pašaukimą. Jie tiek užimti kitų lūkesčių įgyvendinimu, jog praranda savo gyvenimo kontrolę. Jie pamiršta, kas daro juos laimingais, ko jie išties nori… ir šitaip, galiausiai, tiesiog pamiršta pačius save.

daiktai
Share Button


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos