12 meridianų, kuriais teka gyvybinė energija



Опубликовал: Ajjana, 17-04-2020, 15:24, Научно-познавательные / литовский / Pagalba sau / Sveikata, 3 029



Trumpai pristatau meridianų žemėlapį, pagal kurį galime mokytis jausti. Meridianų žemėlapis naudojamas kaip orientyras vidinėje savęs pažinimo kelionėje.
Energija kūne, cirkuliuojanti nuo momenėlio iki pat kojų pirštų galiukų, sudaro sistemą, kuri padalijama į atskiras posistemes, susijusias su įvairiais kūno organais. Tas su organais susijusias posistemes ir vadintame meridianais. Jie veikia kaip tinklas, kaip energijos greitkelis, kuris gali būti nubraižytas topografiniame kūno žemėlapyje.
Meridianai kitaip nei vakarų medicinoje(kraujotakos, nervų ir pan. sistemos) neturi fizinės būsenos. Svarbu yra suvokti, kad nieku būdu negalima dėti lygybės ženklo tarp energetinių organų ir jų įsivaizduojamos vietos organizme ir žmogaus fizinio kūno dalių, į kuriuos gilinamasi per anatomijos paskaitas. Rytietiška samprata dar yra vadinama „organų įvaizdžio“ teorija, anot kurios organai egzistuoja subtiliojo kūno viduje, bet jų fiziologinė veikla ir patologiniai pakitimai atsispindi išorėje.
Meridianai kaip pagrindinė gyvybės jėga, keliauja po kūną įsivaizduojamais dvylika bazinių energijos kanalų. Jie padalinti į In ir Jang pradus. Žmogus kaip gamtos dalis yra visos visatos mikrokosmas. Vyriškasis pradmuo reiškiasi kaip Jang jėga, o moteriškasis kaip In jėga - priešingos, tačiau viena kitą papildančios ir neatidalijamos visuotinės galios. Šios dvi jėgos vienodai reiškiasi ir vyruose, ir moteryse.
Pavyzdžiui rankos In meridianas tai plaučiai, širdis, perikardas, o Jang meridianas - tai storoji ir plonosios žarnos, "trigubas šilytuvas"(neturinti organo energijos funkcijų sistema, susijusi su širdies darbu). Kojos In meridianas tai blužnis, inkstai ir kepenys, o Jang meridianas - skrandis, šlapimo ir tulžies pūslė.
Žmoguje besireiškianti In yra susijusi su anatomine kūno struktūra - ląstelėmis, audiniais ir organais, o Jang - su kūno energija, jo gyvybinėmis jėgomis ir dinamiška veikla.
Jang uždavinys yra šildyti, džiovinti, žadinti energiją ir aktyvinti, In - šaldyti, drėkinti, atpalaiduoti ir gramzdinti į miegą. Jei žmogui trūksta Jang energijos - jį krečia šaltis, drebulys, apima nuovargis, trūksta motyvacijos.
Meridianų sistema yra tas apytakos tinklas, kuriuo kraujas ir energija patenka į organus.
Kūne esama dvylikos pagrindinių meridianų:
1. Plaučių meridianas,
2. Širdiplėvės meridianas,
3. Širdies meridianas,
4. Storosios žarnos meridianas,
5. Trigubo šildytuvo meridianas,
6. Plonosios žarnos meridianas,
7. Šlapimo pūslės meridianas,
8. Skrandžio meridianas,
9. Kepenų meridianas,
10. Blužnies-Kasos meridianas,
11. Inkstų meridianas,
12. Tulžies pūslės meridianas.
Energija meridianais cirkuliuoja tokia tvarka: pradeda tekėti plaučių meridiane, tada išteka iš jo ir paeiliui teka per visus išvardytus meridianus iki pat kepenų meridiano, o po jo vėl atiteka į plaučių meridianą. Meridianai, kaip ir čakros ar nadžiai, tai kanalai per kuriuos teka pasaulis, astralinis pasaulis. Mes galime leisti arba neleisti jam tekėti.
из инета



  • Нравится
  • 0

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos