Ar jums reikalinga išankstinė nuomonė?



Опубликовал: gfun, 20-06-2015, 20:52, Статьи / литовский, 5 846


Ar dažnai susidarote išankstinę nuomonę sutikę nepažįstamą žmogų?

Jau daug kartų įsitikinau, išankstinė nuomonė kiša pagalius į ratus – į mūsų gyvenimus, trukdo pasiekti tikslų – atima begalę laiko. Tikriausiai pažįstate žmonių, kurie tiesiog dievina apkalbinėti: dažniausiai jie aptarinėja kito apsirengimą, elgesį, net nepažinodami mano, kad puikiai žino, kaip gyvena šou žvaigždės, kurias tėra matę žurnalų viršeliuose.
Tuo tarpu ta viršelio žvaigždė filmuojasi naujame filme arba dainuoja scenoje, arba galvoja, kaip uždirbti pinigus – kitaip sakant, tiesiog dirba. Užtai apkalbinėtojas dirba kitą darbą – apkalbinėja susidaręs išankstinę nuomonę, už kurią niekas pinigų nemoka.

Manau, kad žmonės turėtų nešvaistyti laiko nei garsiai apkalbinėjant žmogų, nei bandant galvoje susidaryti klaidingą nuomonę. Kai kurie tai daro 1 – 2 – 3 valandas per dieną. Šį laiką galima paskirti verslui arba poilsiui. Geriau kalbėti apie kažką gero, arba tiesiog skaityti knygą, iš anksto nesusidarius apie ją nuomonės. Tie, kas nespėlioja, daro darbus, pasiekia tikslus. Ir tik todėl, kad neturi išankstinės nuomonės. Šie žmonės nešvaisto laiko.

Štai dar kokie pamąstymai laidoja žmonių laiką:

– žiūrint Euroviziją, arba stebint naujausią vaizdo klipą: „Sprendžiant pagal įžangą – tai yra nesąmonė“.

– Sugalvojus verslo idėją: „Mums nepasiseks“.

– Matant žmogų: „Tikriausiai aš jam nepatiksiu“.

– Matant gan paprastai apsirengusį žmogų: „Šis žmogus prastas ir su juo nebus apie ką kalbėti“.

Kitą kartą, kai pagausite save, kad norite kažką apkalbėti ar bandote vertinti žmones – iš karto nutraukite mintį, atsikratykite nereikalingų išvedžiojimų. Geriau pagalvokite, ką daryti, kad jūsų gyvenimas būtų šviesesnis, kaip padaryti žmonėms gera, arba tiesiog kaip uždirbti daugiau pinigų. Štai į ką verta investuoti savo brangų laiką.

iš ineta


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos