Džiaukitės draugais kurie mąsto skirtingai negu jūs.



Опубликовал: Ajjana, 3-01-2023, 22:15, Психология 3-его тысячелетия / литовский, 467




Džiaukitės draugais kurie mąsto skirtingai negu jūs. Bus nelengva, nepatogu, keista. Bet turėti galimybe pamatyti pasaulį iš kito požiūrio kampo yra vertingiau negu piktdžiugiškai sutikti su vienodai galvojančiais sėbrais. Turėti savo vienodai suformuotų protų klaną nėra naudinga nei mokslui, nei verslui, nei kūrybiniam darbui.
Vienas didžiausių nusikaltimų prieš savo ateitį tai išmesti iš draugų kitaip mąstančius žmones. Juk jie mąsto kitaip nes matė tai ko tu nepamatei. Patyrė jausmus kurių tau galbūt neteko patirti. Jų mąstymas tai stimulas tau patobulėti.
Aktualiose šios dienos diskusijose visos pusės turi vienodus tikslus. Būti saugūs, gyventi oriai ir daryti tai kas patinka. Pagal savo patirtį ir padėtį kiekvienas laikosi atitinkamo požiūrio. Vienų požiūris tai dvi radijo laidos. Pas kitus tai tūkstančiai knygų ir dešimtmečiai kelionių po pasaulį. Negalime apskaičiuoti kuris žmogus yra išmintingesnis, nes faktorių yra per daug. Tačiau garantuotai kiekvienas brandesnis požiūris pasižymi tolerancija, atvirumu ir gebėjimu surasti bendrą kalbą.
Be sugebėjimo priimti kitaip mąstančius žmonės bent koks požiūris yra nieko vertas. Nuomonė gali būti patvirtinta ekspertų komisijos, su dešimt nobelio premijų, apdovanota aukso kryžiumi. Bet jeigu tai ką tu žinai nepadaro tavęs labiau mylinčiu žmogumi verčiau gyventum oloje. Žinios nemylinčio žmogaus galvoje tai tik uždelsto veikimo bomba. Tokiems žmonėms nereikia svaigti, kad jie rūpinasi sveikata, išmano mokslą ir dirba tautos labui. Kažką daryti žmonijos labui galime tik tada, kai mūsų nebeerzina jokie šios žmonijos atstovai. Kai tu gali matyti visus jos atstovus ir palinkėti jiems laimės, tada tu gali paaukoti savo privilegijas vardan bendros gerovės, o ne versti kitus keistis pagal savo pageidavimus.
Savo nuomonės aukštinimas nemokant įsiklausyti, atleisti ir atjausti, tai išpuikusio žmogaus braižas. Nori objektyvumo? Gerbk ir linkėk gero savo nuomonės oponentams.
Galvok ką nori, sakyk ką nori, bet vienintelė diskusijos sąlyga kurios privalu laikytis, tai gerbti savo oponentą. Oponentas tai ne priešininkas, o tavo idėjų grynintojas. Produktyvi diskusija abiems padeda paūgėti ir surasti sprendimą pranokstantį abiejų norus. Pokalbis į ginčą pavirsta tik pas žmonės kurie neturėdami savo nuomonės tiesiog kartoja tai ką perskaitė arba išgirdo iš kitų.
Išlavintas intelektas yra ekstazėje kai sutinka savęs vertą oponentą. Kiekvienas priešingas požiūris tampa laipteliu patobulinti savo viziją arba atsimerkti plačiau, priimant oponento požiūrį. Nebent oponentai tiesiog nori laimėti. Jiems tai karo laukas persmelktas neapykanta, baime būti neteisiu, poreikiu įrodyti savo vertę. Tada jie tiesiog nenusipelno geresnės pokalbio baigties. Visi pasirenka žaidimus pagal savo psichikos brandą. Tu ir dabar jauti jausmus pagal savo psichikos brandą.
Diskutuokit į valias. Būkit drąsūs išsakant negirdėtas ir nepatogias idėjas. Jei jos yra absurdiškos, kiti žmonės jus pataisys. Tačiau neišsakytas unikalumas atima galimybę matyti pilną vaizdą. Kalbėkite su nuoširdumu, rūpestingumu ir žingeidumu ir išvengsite visų klaidų. Juk kiekviena realybės neatitinkanti mintis gali būti pataisyta tik jei ją išsakėte. Kiekviena geniali mintis gali prisidėti prie geresnio rytojaus, tik jei ją išsakėte.
Džiaukitės draugais kurie mato pasaulį taip kaip nematote patys. Jūsų sugebėjimas su jais bendrauti tai tik asmeninės brandos požymis. Jūsų teisumas neturėtų būti priežastimi su jais nutraukti ryšį. Juk be ryšio bendra gerovė neįmanoma.
Man patinka, kad egzistuoja skirtingi požiūriai. Jų dėka prasideda sąmonės evoliucija.
Pankratos


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos