KAIP TAPTI NAUJU SAVIMI






Algirdas Svaravičius

KAIP TAPTI NAUJU SAVIMI
Klausimas:
Tada turime kelti klausimą kitaip: kas su manimi negerai?
Kaip aš galiu tapti nauju savimi?

Atsakymas:
Tai yra klausimas, su kurį uždavėte pirmąją su savimi pažinties dieną. Bet tu to nematei. Nelabai tiki dabar. Ir laiko trūksta amžinai. Vos suspėji nugyventi savo įprastą gyvenimo dieną, o vakare kaip pakirstas krenti,
Tai kur dar rasti laiko ir jėgų, sukurti naują geresnį savo gyvenimą. Na čia jau reikia gero trenerio, nes vienas tu nenugalėsi kovos. Kaip tai jau parodė mano patirtis. Todėl reikės man imtis neužilgo šitos trenerio veiklos.

Visi jūsų bandymai tapti savimi atrodo pasmerkti nesėkmei. Tu viduje jau esi toks, koks esi. Bet naujas turi tapti ir išorėje, savo kasdieniniame gyvenime.
Žuvis plaukia vandenyje ir galvoja: „Vanduo! Kas yra vanduo? Kur galiu rasti šio vandens? “.
Manau, kad, pirma, bandyti „patobulinti“ kitą žmogų yra visiškai beprasmiška, nes tik jis žino, kas jam gerai, o kas blogai.
Jis turi savo sielos kelią, renkasi, kokią patirtį nori patirti. Jūs galite jam patarti, bet tik jis gali nuspręsti, ar vadovautis šiuo patarimu, ar ne.
Jei aš noriu to, ko nori tu, aš tikrai tave myliu. Jei noriu tau to, ko aš noriu, myliu save per tave.
Dievas mane sukūrė blogą?
Ne, aš tikiu, kad visi žmonės yra tobuli. Kiekvienas turi sielą, ir ji tobula, nes yra Dievo dalis.
Mes vertiname, kad kažkas padarė ką nors blogo, tačiau tai nereiškia, kad šis žmogus yra blogas. Jis elgėsi taip, kaip jam atrodė tinkama, remdamasis tuo metu savo įsitikinimais.
Vienintelis dalykas, kurį galima pakeist, ne patobulinti, o pakeisti, yra mūsų mintys ir ketinimai, taip pat požiūris į viską. Ir pasenę mūsų įsitikinimai.
Tikrasis meistriškumas, mano nuomone, yra visame kame įžvelgti tobulumą
Kitas pasielgė taip, kaip jam atrodė tinkama, remdamasis tuo metu savo įsitikinimais. Ar sutinkate su tuo!
Na, nenuostabu. Aš irgi niekada nepriprasiu prie paradoksalios sampratos atsisakyti bandymo tobulinti save ar kitus. Visą gyvenimą buvau mokomas tobulinti save ir kitus, o paskui staiga pasiduoti.
Kaip tai įmanoma? Visais šiais įsitikinimais reikia atsisakyti, remiantis šia mintimi.
Man patinka ši išvada – tu padarei geriausiai, ką manai, ir aš taip pat. Kitaip mes negalėjome.
O geriausia, man atrodo, priimti šią realybę kaip vienintelę įmanomą ir geriausią ir atsisakyti bandymų ją pagerinti praeityje. Ir pažiūrėkite, ką galime padaryti kartu ateityje, siekdami didžiausios abipusės naudos.
Sakydavau, kad meilė sau yra stengtis tobulėti. Vis dėlto, manau, būtų teisinga sakyti, kad mūsų sąveikos esmė yra būtent galimybė gauti iš to didesnę naudą kiekvienam iš mūsų, palyginti su nauda, ​​kai tokios sąveikos nėra.
Klaida lyginant tikrovę su vaizduote sukelia kančias. Kančios priežastys yra tai, kad žmogus lygina dabartinį momentą su įsivaizduojamu vystymusi, kuris galėjo įvykti, jei anksčiau būtų pasielgęs kitaip.
Jis lygina tikrovę su vaizdais savo vaizduotėje ir kenčia nuo to, kad tikrovė yra blogesnė. Plačiau apie tai rašau puslapyje Kenčia nuo bandymo valdyti.
Kančios priežastis yra tikrovės nepriėmimas. Kančia yra dabartinės akimirkos palyginimo su „kas galėjo būti, jei kas nors praeityje būtų priėmęs kitokį sprendimą“ rezultatas.
Taip, realūs pokyčiai galimi. Psichoterapija rodo, kad žmonės gali išmokti naujo elgesio, o naujas elgesys laikui bėgant gali pakeisti pagrindines emocijas.


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos