Jūsų Dvasinio pasaulio dydis



Опубликовал: Ajjana, 20-04-2016, 08:13, Статьи / литовский, 5 666


Jūsų Dvasinio pasaulio dydis

Kalbama, kad net angelai pavydi, dėl to kad tik gimęs žmogaus pavidalu (po 8,4 milijonų buvusių gyvenimų pavidalų) individas gali išsilaisvinti iš gimimo ir mirties rato. Tokios galimybės neturi nei viena kita gyvybės forma, netgi angelai, jie negali praktikuoti sadhanos.

Išsilaisvinimas pasiekiamas tik išplėtus individualios sąmonės ribas ir tai suvokus. Tik tada mes galėsime susilieti su beribės Visatos „Aš“, kuris yra tikrasis mūsų identitetas. Toks išplėtimas reikalauja didelės drąsos ir nuolatinių pastangų. Tai reikalauja darbo. Išsilaisvinimas neįmanomas be darbo

Sadhana yra pagrindinė praktika, leidžianti pasiekti išsilaisvinimą. Sadhana – tai bet kurio dvasinio siekio pagrindų pagrindas. Sadhana- tai jūsų asmeninės, individualios pastangos. Tai pagrindinė darbo su savimi priemonė, kurią jūs naudojate savo gyvenimo tikslams pasiekti. Sadhana galima atlikti individualiai ir su grupe. Sadhana – tai bet kokia praktika, leidžianti išvalyti jūsų sąmonę ir užmegzti kontaktą su vidine begalybe. Sadhana sudaro pratimai, meditacijos ir maldos, kurios apima visus jūsų esybės lygius.

Kiekvieną dieną, prieš susiduriant su pasauliu, prieš tai, prieš ruošiant pusryčius, prieš pasiekiant mokyklą ar darbą, prieš sėdant į mašiną ir pasineriant į įtemptas lenktynes autostradoje, pasitarnaukite savo gerovei: suderinkite savo nervų sistemą ir pasiekite harmoniją tarp savo išorinio ir vidinio „Aš“.

Sadhana taps efektyvesne, jei tai atliksite kartu su kitais žmonėmis. Kad pereiti iš individualios sąmonės prie visuotinės, mes turime pradžioje įsisavinti grupinę sąmonę. Grupinė sadhana kaip tik ir išvysto grupinę sąmonę. Jūs suprasite, kad bendrauti ir bendradarbiauti su tais, su kuriais atliekate sadhana, jums kur kas lengviau, nei su kitais žmonėmis, nes jūs sukuriate vidinį harmoningą bendravimą.
Ar šiandien pasisveikinote su savo Siela?spiritual-awakening

Ankstyvos rytinės valandos – teisingas laikas/teisinga vieta

Dienos bėgyje yra tam tikras laikas, kuris labiausiai tinka meditacijai: visų pirma tai tarpas tarp ketvirtos ir septintos ryto, o po to perėjus iš dienos aktyvaus laiko į vakaro poilsį, tinka laikas nuo ketvirtos iki septintos vakaro. Ankstyvos ryto valandos, dar vadinamos „ambrozijos valandomis“ (tai dvi su puse valandos iki Saulės patekėjimo), kai saulė yra 60 laipsnių kampu Žemės atžvilgiu, energija, kurią mes išeikvojame atlikdami sadhana, duoda didžiausią efektą. Aplinkinis pasaulis paniręs į visišką tylą. Medituoti ir susikaupti žymiai lengviau, kol neprasidėjo įprasta dienos rutina. Šiomis valandomis mes turime būti budrūs, kad gautume prasidedančios dienos pirmąją saulės energiją.

Kvailiai gali miegoti,protingai elgiasi tas, kuris keliasi iki saulės tėkmės. Yogi Bhajan

Jūs negalite taip anksti atsikelti? Jei jums nesiseka atsikelti anksti ryte atlikti sadhana, atlikite tai bet kuriuo kitu laiku. Jums bus naudinga daryti sadhana bet kuriuo paros metu. Optimaliausias atlikimo laikas – „ambrozijos laikas“. Jei nepajėgiate daryti sadhana dvi su puse valandos, darykite vieną valandą, jei negalite daryti valandą – darykite pusę valandos, arba bent vienuolika minučių. Jei nenorite daryti sadhana, kuri aprašyta šioje knygoje, darykite kurią nors kitą sadhaną, kuri jums labiau prie širdies ar Dievo atsiųsta.

Vieno šventojo ypatingoji sadhana

Kartą gyveno labai šventas žmogus, aukštai oloje Himalajų kalnuose. Daug metų jis praktikavo asketinį gyvenimo būdą. Kiekvieną rytą prieš patekant Saulei, jis išeidavo iš olos ir stovėdamas laukdavo kada pasirodys horizonte pirmieji Saulės spinduliai, apšviečiantys nuostabiai bujojančią žalios augmenijos panoramą, besitęsiančią šimtų šimtus mylių aplinkui. Kai jis pažiūrėdavo žemyn, tai galėjo kelias mylias po savimi matyti krištolo švarumo kalnų upelį, kurio pursluose atsispindėjo sniegu padengta kalno viršūnė. Jam niekada nenusibosdavo nuostabus vaizdas, atsiveriantis prieš jo akis kiekvieną rytą. Priblokštas šio didingo Dieviško kūrinio, jis stebėjo, kaip pakyla saulė, plojo delnais ir jausmų antplūdyje rėkė visu plaučių pajėgumu: „ Nuostabu, Dieve, nuostabu“. Taip jis išreiškė padėką Kūrėjui. Tai buvo jo sadhana.


Rekomendacija kaip atlikti rytinę sadhana

Pasiruošimas


Rytinė sadhana prasideda iš vakaro. Prasideda nuo to, kaip jūs ruošiatės miegui, nes nuo to priklauso galėsite atsikelti anksti ryte ar ne, kaip tai daro jogos. Vienas iš pirmųjų pasiruošimo žingsnių rytinei sadhanai yra šaltas dušas. Žmonės sumoka tūkstančius dolerių už hidroterminę terapiją, bet tą patį efektą galima pasiekti už kelis centus savo vonioje. Aš nenustosiu kartotis, koks yra naudingas šaltas dušas: tik per penkias minutes jis gali atidaryti kapiliarus, aktyvuoti kraujo apykaitą, pažadinti ir mobilizuoti visą nervų sistemą. Jums tik reikia energingai trinti savo kūną po šalto vandens čiurkšle tol, kol vanduo nenustos atrodyti šaltu. Po tokio pasiruošimo jūs galite pradėti rytine sadhana. Dabar aš nuosekliai aprašysiu sadhana, kuri priskiriama Yogi Bhajanui, kurią praktikuoja tūkstančiai žmonių žmonių visame pasaulyje. Prisijunk prie mūsų.

Vieta

Sadhana geriausiai atlikinėti tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje. Būtų geriau, jei rastumėte ašramą ar jogos centrą dalyvauti grupinėje sadhanoje – čia kiekvienas dalyvis gauna papildomos naudos iš jungtinės energijos. Žinoma, sadhana galima atlikti ir savo namuose. Tam tikslui išsirinkite švarią ir tylią vietą, kurioje niekas jūsų nesutrukdytų. Toje vietoje galite įrengti altorių, panaudojus paveikslus, gėles, statulėles, mokytojų nuotraukas – visa tai jumyse sukuria pagarbią nuostatą. Šis altorius padės fokusuoti jūsų meditacinę energiją.

Po to, kai nusiteiksite meditacijai su mantra ONG NAMO GURU DEV NAMO (išgiedojus ją tris ar daugiau kartų),atlikite kvėpavimo pratimą, atlikite kokį nors pratimų kompleksą iš Kundalini Jogos, tai gali būti mokytojo paskirta arba jūsų pačių pasirinkta krija ir meditacija (nepamirškite relaksacijos komplekso gale), ir po to galima pereiti prie mantrų dainavimo.

Rytinės mantros

Atsisėskite Paprastąja jogo poza ant kokio nors vilnonio ar medvilninio kilimėlio. Vieni renkasi avies kailį, kiti kelis kartus perlenktą pledą. Paklotas turi būti pakankamai kietas tam, kad galėtumėte ramiai sėdėti. Galite sėdėti kėdėje ar net gulėti lovoje, jei to reikalauja jūsų fizinė būklė. Svarbiausia stuburo padėtis turi būti kuo tiesesnė meditacijos metu.

Septynių rytinių sadhana mantrų žodžiai pateikti šio skyriaus gale. Pradedame taip vadinamu Ilguoju EK ONG KAR septynias minutes. Ši mantrą atveria visas čakras. (Apie tai kaip teisingai dainuoti mantrą, kalbama knygos „ Ką galima padaryti“ dalyje. Visas kitas rytinės sadhanos mantras galima dainuoti tokia melodija, kurią išsirinksite, su muzikine palyda ar be jos. Yra daug skirtingai atliekamų audio įrašų visų „Vandenio Epochos Sadhana“ mantrų. Išbandykite skirtingus variantus ir išsirinkite tą, kuris labiausiai jums tinka. Galite ir patys sugalvoti melodiją. Tik išsaugokite skiemenų tęsimo laiką tuo pačiu ritmu, kaip ir tardami juos monotoniškai ir be muzikos. Ritmo laikymasis padeda išsaugoti HAAD, t.y. vidinį skiemens garsą ir jėgą. Tai labai svarbu. Ne visi muzikiniai įrašai yra be priekaištų. Kaip sakoma „ Mantram Siddjam Siddjam Paramešvaram“ raštuose, tas, kas įvaldo mantrą, užvaldo patį Dievą. Nelaukite to, kad lengvai pasieksite tobulumo. Jūs turėsite pats nuspręsti, kuris rytinės sadhana įrašas yra efektyviausias jums asmeniškai. Vienas iš grupinės sadhana privalumų yra tai, kad jums nereiks rinktis – jūs tiesiog priimsite vedančiojo pasirinkimą. (Arba jūs galite patys vesti sadhana ir daryti pagal savo pasirinkimą).

Kančia ir ekstazė


Norėčiau pasakyti jums, kad rytinė sadhana atneš jums tikros palaimos jausmą. Bet to negaliu pažadėti. Kai kada meditacija gali tapti labai nemaloniu potyriu. Jos metu vyksta išsivalymo procesas – šiukšlės, susikaupusios per ilgą laiką, pakyla ir iškyla į paviršių. Todėl medituojant ar dainuojant mantrą, jūs galite pajusti ne itin malonius jausmus, atstumiančias mintis. „Šiukšlės“ susideda iš nuostatų ir jausmų, tokių kaip pyktis, nuoskaudos, nusivylimai, gailestis sau, depresija, neryžtingumas. Šiuo atveju svarbu tęsti giedojimą. Mantros daro savo darbą – po truputi jūs išsivalote ir išsilaisvinate iš negatyvių jausmų, kurie jūsų viduje slėpė Dievišką Šviesą.

Negatyvios vibracijos sukuria negatyvumo blokus. Šie blokai kaupiasi ir iš jų susiformuoja negatyvumo sienos – sienos atitveria mus nuo vidinio Dievo pergyvenimų. Būtent šis atskirties jausmas mus daro nelaimingais. Tęsdami dainavimą išstumiame negatyvias vibracijas ir pakeičiame jas pozityviomis, po ko šios sienos išnyksta.

Jei reguliariai nevalome pasąmonės, negatyvumas kaupiasi joje. Persisotinus šiuo jausmu, jis nukeliauja į nesąmoningąją asmenybės dalį ir tuomet sunku nuo to išsilaisvinti.

Mes negalime tapti visapusiškai laisvais, negalime pilnai valdyti protą ir savo gyvenimą, kol mus veikia iracionalūs pasąmonės impulsai. Ar teko jums kada nors atlikti tai, ko jūs visiškai nenorėjote daryti? Arba daryti tai, dėl ko jūs dabar nuolatos apgailestaujate? Mūsų norai, veiklos bei neveikimo skatuliai, iššaukti baimės, ateina iš mūsų pasąmonės. Jei mes neatsikratysime visu tuo, kas susikaupia mumyse, galim susidurti su rimtomis problemomis. Pagiedojus mantrą valandą laiko ar trumpiau, ar net jos metu, nepamirškite išreikšti padėkos Kūrėjui. Tai geriausias laikas maldai.

Jūs mankštinote savo fizinį kūną Kundalini Jogos pratimais. Jūs dirbote su savo protu, išvalydami pasąmonę mantrų giedojimo dėka. Dabar atėjo laikas sustiprinti savo dvasią ir integruoti visas savo esybės dalis, paskiriant save ir visus savo veiksmus ateinančios dienos Vieninteliam Kūrėjui, dėka kurio mes galime mėgautis Jo stebuklingais kūriniais. Tai garbinimo laikas, ir jūs patys sprendžiate, kaip tą daryti.

Malda – tai pokalbis su dievu. Meditacija – tai dievo pokalbis su jumis.18543702-sikh-gurdwara-golden-temple-harmandir-sahib--amritsar-punjab-india

Jūs galite melstis prie nuosavo altoriaus ar bažnyčioje, cerkvėje ar sinagogoje. Mes, sikchai, lankome Gurdvara (pažodinis vertimas būtų „Guru vartai“. Kitas pavadinimas: Gurudvara“), kuri yra mūsų šventovė. „Sikchas“ išvertus – mokinys. Sikchų maldos vietos atviros visiems norintiems. Į mūsų šventoves gali ateiti skirtingų tikėjimų, kastų, odos spalvos, lyties ir amžiaus žmonės. Kai mes peržengiame Gurdvara slenkstį, tai visų pirma mes pagerbiame šią vietą nusilenkimu. Tai ne tik naudinga kraujo apykaitai, bet padeda parodyti mūsų ketinimą pašvęsti savo gyvenimą Dievo tarnystei ir pripažinti, kad mes priklausome Guru. Mes atsiduodame Guru valiai, dalindamiesi su Juo savo problemomis ir nerimu. Toliau mes dainuojame, išaukštiname savo tradicinę maldą ir klausomės ištraukos iš Siri Guru Grant Sahib tam, kad gautume įkvėpimą ir nuorodas visai dienai veikti. Siri Guru Grant Sahib – tai šventi užrašai, sudaryti iš sikchų Guru, induistų, musulmonų bei sufijų šventųjų pasisakymų, kurie pasiekė aukščiausią jogos lygį. Iš tiesų, visi šie žodžiai yra Dievo žodžiai, ir kai mes juos kartojame ar girdime, tai pakylėja mūsų sąmonę. Ši knyga – gyvas sikchu Guru. Vėliau mes visi gauname gurprasad- tradicines saldžias vaišes, pagamintas iš grubaus malimo miltų, medaus bei išvalyto sviesto ( tai vadinama „Guru dovana“ arba „Dievo dovana“). Šios saldžios masės skonis mums primena visa tai ką mes gauname – saldumą, dėl to kad visko ištakos yra Dievas. Po to mes, sikchai, turime eiti dirbti ir sąžiningai užsidirbti, kad turėtume kuo pasidalinti su kitais.

Dievas gerbia mane, kai aš dirbu, bet kai aš jį išaukštinu, jis mane myli. Sufijų posakisguru-nanak-jayanti

Pirmasis sikhų Guru buvo Guru Nanak. Jis mokė, kad Dievas gyvena ir kvėpuoja kiekviename iš mūsų, ir žmonės neturi ginčytis kaip tarnauti vieninteliam Dievui. Todėl sikhai neverčia pakeisti savo religijos, priešingai, jie gerbia, ir net saugo žmogaus teisę rinktis, kaip jam tarnauti Dievui.

Sėkmingos dienos

Atlikdami sadhana, jūs išvalėte savo protą ir pasiruošėte tam, kad įžengus į naują dieną sėkmingai susitvarkytumėte su tuo, ką ji atneš. Dienos bėgyje stenkitės prisiminti ir įsisąmoninti SAT NAM su kiekvienu įkvėpimu ir iškvėpimu. Kur tik eitumėte, ką bedarytumėte, prisiminkite kad SAT NAM gyvena ir kvėpuoja jumyse, visada stebėkite savo kvėpavimą.

Dvasinis dydis

Rytinė sadhana – tai geriausias indėlis pasaulyje. Tai sutampa su tuo, tartum jūs dėtumėte pinigus į dvasinio banko sąskaitą ir gautumėte dešimt procentų pelno. Už kiekvieną rytinės sadhanos valandą jūs gausite dešimt valandų aiškaus gyvenimo. Štai kodėl idealiu pavidalu, sadhana turi tęstis dvi su puse valandos kasdien.

Praktikuojant anksti ryte, jūs tiksliai žinote, kad teisingoje vietoje bei teisingu laiku jūs darote tai, kas reikia. Kokį didelį savigarbos ir pasitikėjimo jausmą atneša to žinojimas. Jeigu jūs iš tiesų norite, kad jūsų Diena taptu Sėkminga, SADHANA – geriausias būdas tai pradėti.

Sadhana
Kundalini joga, meditacija ir malda.

Rytinė Sadhana- tai nori jūsų dvasia.

Būkite atidūs dvasiai švelnų rytmeti.

Lai būna laisvas kelias, pajausti savo jėgą.

Jūsų prigimtis yra Dieviška, Jūs Dvasinės Esybės Šviesa.

Išsilaisvinkite iš savo šiukšlių ir švieskite kuo ryškiau.

Mano protas gali būti mano draugu, aš su meile jį priimu.

Bet jis ne visada man padeda, kai reikia aiškiai mąstyti.

Visą dieną jį apipila kruša garsų ir vaizdinių.

O naktyje jis skendi fantazijose ir sapnuose.

Pasąmonės protas nuolatos nesąmoningai „pasikrauna“

Rezultate pas mus persisotinimas virš normos.

„Prisikaupusį šlamštą ištrinti“- žino kiekvienas programuotojas.

Pasąmonės šiukšlynas- daugumos mūsų kančių priežastis.

Kad išvalyti protą, ištrinkite nereikalingus failus.

Padaryti nėra sunku.

Kiekvieną rytą – Sadhana, štai jūsų dienos pradžia.

Skatinkite savo sąmonę ir atverkite širdį.

Dainuokite mantrą visą valandą,

Perrašykite minčių ir proto diską

Išaštrintas protas, meistriškumo viršūnė –

Štai kokie privalumai.

Šventos vibracijos mokslo kalba,

Stimuliuoja hipotalamus (pagumburį), keičia neuronų ryšius smegenyse.

Giedokite Dievo Vardą kiekvienos dienos pradžioje.

Visas liūdesys ir nuoskaudos išsisklaidys išsivalymo metu.

Negatyvumas iškils į paviršių – ir tai yra normalu.

Jei jo neliesime, nevalysime

Jis dauginsis- ir tai yra negerai.

Visos pasąmonės šiukšlės pripildo duobę

Jūsų nesąmoningosios dalies, giliai bedugnėje.

Kiekvieną dieną valykite savo proto namus,

Net jei dulkių stulpai stosis.

Neprotinga ilgai gyventi, praleidus rytinius spindulius

Palaiminta siela, bundanti žaroje.

Dvi su puse valandos prieš Saulėtekį –

Geriausias laikas Sadhanai – tai išminčių nuomonė.
http://kundalini.lt


  • Нравится
  • 0

Похожие публикации

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos