Paslaptingos skaičių reikšmės pagal kinus



Опубликовал: Ajjana, 31-07-2022, 09:57, Нумерология,РУНЫ и тесты / литовский, 561


1 reiškia lyderystę Geriausiai šį skaičių apibūdina frazė – „Vienas gimdo du“. Tai egzistencinis skaitmuo, kuris apeliuoja į sąmoningumą. Vienetas yra pradžia, jis visada turi būti pirmas, už jo rikiuojasi visi kiti. Tad kinams tai inicijavimo, pradžios, koncepcijos skaičius. Be to, jis pasižymi stipria vyriškąja Jang energija. Todėl siejamas su lyderyste, laimėjimu, veržlumu, ėjimu į priekį, augimu ir potencialu. Vienetas priskiriamas Žiurkės Zodiako ženklui ir neretai laikomas vyriškumo simboliu.

2 įprasmina
pusiausvyrą Jeigu vienetas laikomas skaičių sistemos tėvu, t. y. vyriškuoju pradu, tai dvejetas atstovauja moteriškajai pusei. Jis spinduliuoja In energiją ir įprasmina pusiausvyrą. Kinų numerologijos sistemoje ir apskritai filosofijoje dvejetas užima išskirtinę vietą. Viskas sukasi būtent apie šį skaičių. Tos pačios kosminės energijos – In ir Jang – yra dvi, daoizmo pagrindas yra dvilypio prado idėja. Tačiau iš kitos pusės – tai silpnas skaičius, nes yra dualus. Jį galima skaidyti ir taip silpninti. Visgi čia pat atsiranda ir mitozės (ląstelės dalijimasis) simbolika. Dalijamas dvejetas sudaro du vienetus, t. y. dvi atskiras individualybes. Dvejetas taip pat atstovauja Jaučio ženklui, o fengšui praktikoje – šiaurės, šiaurės rytų kryptims.

3 įkūnija šeimą Šis skaitmuo laikomas pirmuoju vieneto ir dvejeto sąjungos palikuoniu. Dėl šios priežasties trejetas visada siejamas su gyvenimu, palikuoniais ir gimdymo šventumu. Šis skaičius įkūnija šeimą. Be to, kinų kultūroje dažnai minimas ir didysis trejetas – dangus, žmonija bei žemė. Kai kur šis skaičius reiškia kalbėjimo ir supratimo dovaną. Kūriniuose po trejetu dažnai slypi kelio iš nežinios į nušvitimą simbolika – jis įprasmina metamorfozę. Šis gyvybės, tolerancijos ir taktiškumo skaitmuo priskiriamas Tigro ženklui ir rytų bei šiaurės rytų kryptims.

4 – saugumo simbolis Tai globos, struktūros ir kolektyvo skaičius. Kinų filosofijoje jis taip pat simbolizuoja Žemę. Ketvertas susijęs su pagrindiniais taškais, kuriuose įsikūrusios ypatingomis galiomis apdovanotos būtybės: drakonas, vienragis, liūtas ir feniksas. Tai dvasiniai kosmoso tvarkos saugotojai. Jie palaiko pasaulio stabilumą. Taigi ketvertas simbolizuoja saugumą. Tačiau remiantis lingvistika kai kuriuose kinų dialektuose keturi skamba panašiai kaip mirtis. Todėl kai kuriose teritorijose ketvertas laikomas nelaimingu skaičiumi, simbolizuojančiu mirtį ir nelaimes. Dėl šios priežasties kai kuriuose kinų pastatuose nėra ketvirto aukšto.

5 neša sėkmę Tai sėkmės simbolis, užimantis ypatingą vietą kinų filosofijoje, mituose ir kraštotyroje. Penketas – tai dvejeto (In) ir trejeto (Jang) sąjunga. Tiek dvejetas, tiek trejetas – sėkmingi skaičiai, todėl penketas įgauna dar stipresnių galių. Kinų kultūroje yra 5 elementai (medis, ugnis, žemė, metalas ir vanduo), 5 grūdai (sojos, kviečiai, ryžiai, soros, kanapės), 5 palaiminimai (turto, laimės, ilgaamžiškumo, sėkmės ir klestėjimo). Visa, kas daroma penketo ritmu, lydi Aukščiausiojo palaiminimas ir sėkmė. Šis skaitmuo taip pat priklauso drakono ženklui ir atstovauja rytų, pietryčių kryptims.

6 globoja verslą Šis skaičius kinų kultūroje apgaubtas kosmoso švytėjimu. Jis atstovauja ilgaamžiškumui ir dangaus galioms. Žmogus pasižymi penkiais fiziologiniais pojūčiais, o šeštasis apibūdinamas kaip nuojauta. Tad šešetas – mistinis skaitmuo, turintis ezoterinių galių. Be to, apibrėžia laiką – Kinijoje para skirstoma į šešias dalis. Taigi šešetas kinų kultūroje simbolizuoja gyvenimo paslaptis, dangaus galią, atsakomybę, sklandumą ir gebėjimą reaguoti. Jis globoja verslą. Tai – laimingas Gyvatės ženklo skaitmuo.

7 simbolizuoja protą Tai – užbaigto ciklo skaitmuo. Kiekviena Mėnulio fazė trunka 7 dienas. Tad keturi etapai suformuoja užbaigtą ciklą. Galbūt dėl to daug švenčių, ceremonijų ir festivalių Kinijoje vyksta septintą dieną. Tai laikoma tinkamiausiu laiku įamžinti ar įgyvendinti svarbius įvykius. Be to, šis skaičius apima 4 (Žemės simbolį) ir 3 (dangiškąjį atributą), suteikdamas gamtos bei laiko sąjungos simboliką. Kinams septynetas yra didingesnis, dieviškesnis konstruktas. Jis taip pat simbolizuoja protą, sąmonę ir mintis. Septynetas priklauso Arklio ženklui.

8 rodo dvasinį tobulėjimą Tai įtraukiantis skaitmuo, kuris gali susidėti iš kelių prieš jį buvusių skaičių kombinacijų. Todėl jis simbolizuoja pusiausvyrą. Pasak vienos legendos, pirmieji Žemės gyventojai buvo 8 nemirtingieji. Jie įveikė įvairius iššūkius ir vystydamiesi tapo pažangiomis dvasinėmis būtybėmis. Todėl šis skaitmuo įgauna ir apšvietimo, nemirtingumo, antgamtiškumo reikšmę. Vietiniai taip pat tiki, kad aštuonetas rodo dvasinį tobulėjimą ir bet kokių tikslų pasiekimą. Šį skaičių galima apibūdinti fraze – „Viskas įmanoma“. Kinai ypač mėgsta aštuonetą, nes jį sieja su klestėjimu.

9 – ilgaamžiškumo simbolis
Jeigu kiekvienas pirminis ir nedalomas skaičius Kinijoje siejamas su vis sudėtingesnėmis bei didesnėmis žiniomis, tai devynetas stovi ant aukščiausios pakopos. Ne veltui ant kinų imperatoriaus drabužio vaizduojami devyni drakonai. Šis skaitmuo simbolizuoja ilgaamžiškumą, laimę ir sėkmę. Devynetas reiškia pasiekti aukščiausią kosminį pasitenkinimą. Tai pakilimas į filosofinį ir dvasinį lygmenis, kurie atveria ezoterikos bei nematerialaus pasaulio duris. Devynetas taip pat priklauso Beždžionės ženklui ir atstovauja vakarų bei pietvakarių kryptims.

Из инета


  • Нравится
  • 0

savespazinimas.lt

Gfun © 2023 "Savęs Pažinimas"

Visos teisės saugomos